Nieuwsbrief 7             Sept 2021

Voorwoord.

De zomermaanden, heerlijke tijd van verlof en ontspanning, ook om te fietsen met vrienden.
Corona-tijden hebben ons tijdelijk gedwongen om even in beperkte groep of alleen te fietsen.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want bijna iedereen is 2 maal gevaccineerd.  Hierdoor verandert samen fietsen van uitzondering naar terug naar de norm. Daarom een warme oproep om terug deel te nemen aan de fietstochten via Katena. Want een club zonder actieve fietsleden houdt op te bestaan. Dit mogen we toch niet laten gebeuren? Het  was en is nog steeds zeer fijn om met verschillende mensen samen te gaan fietsen.

Katena tracht jullie steeds een gevarieerd programma aan te bieden. Wie beslist om in beperkte (corona-)groep een groepsuitstap te doen, kan net zo goed met Katena meerijden.
Dit is respectvoller en aangenamer voor de mensen die een rit uitstippelen. Vergeet ook niet dat er regelmatig door de club getrakteerd wordt na de rit.

Onze volgende eigen organisatie is op zaterdag 28/08/2021: DE RONDE VAN OOSTHOVEN.  Allen op post, hetzij als helper maar zeker als fietser. Steun de organisatoren.

Nog wat insiders nieuws: voor het jaar 2023 bekijken we nieuwe kledij. Leden met ideeën of andere suggesties, en ontwerpers onder onze leden, kunnen zich altijd bij het bestuur melden.  Het moet toffe, moderne, voor iedereen draagbare kledij worden, zodat iedereen fier zal zijn om in de nieuwe clubkledij te kunnen fietsen. We kijken er naar uit om dit in 2022 uit te werken.

Noteer ook alvast de datum van onze vergadering bij afsluiting van het seizoen: zondag 17 oktober In het GC Merksplas. Vermoedelijk zal er al een tipje van de sluier worden opgelicht aangaande de clubkledij.

Je voorzitter

Michel Bruijndoncx

Ronde van Oosthoven zaterdag 28 augustus 2021

Met zijn allen naar de Heischuur in Oosthoven voor deze mooie rit(ten).

Vertrek om 12u00!

Markiezaatrit zaterdag 4 september 2021

Op zaterdag 4 sept e.k. staat onze langere traditionele KATENA rit op het programma.

Een aanrader voor allen die op een rustig tempo in de mooie natuur hiervan willen genieten.

We hopen natuurlijk dat de weergoden ons gunstig zullen gezind zijn.

Om 8u stipt vertrekken we aan de Sporthal Stadspark en we pikken een kwartiertje later onze Oosthovense vriendinnekes en vriendjes op aan de nieuwe fietsbrug tussen brug 1 en brug 2.

Via Merksplas verlaten we onze regio om zo langs Hoogstraten richting Horendonk te peddelen en langs de Wouwse plantage Zoomland te bereiken

Een steenworp verder komen we aan de westkant van Bergen op Zoom terecht.

Op de Bergse plaat vind je recreatiepark de Binnenschelde. Als decor voor onze 1ste stop kan dit tellen.

Met zicht op een grote zoetwaterplas degusteren we onze bammekes op een flinke boulevard annex salsabar.

Na de koffie vertrekken we dan richting de Geertruidepolder naar de Markiezaatkade.

Rechts van deze weg ligt het Schelde-Rijn kanaal en achter de dijk aan de linkse zijde ontwaren we het Markiezaatmeer.

Het Markiezaatmeer is een deel van de Oosterschelde dat in 1984 in het kader van de Deltawerken van de zee is afgesloten door die nieuwe dam. Achter deze dam ontstond dan het meer.

We fietsen dan naast de Kreekraksluizen die gelegen zijn in het Schelde Rijnkanaal en in 1975 officieel in gebruik werden gesteld.

Dagelijks passeren er binnenvaartschepen op weg tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam.

Onder de mooie boogbrug over het kanaal vervolgen wij onze weg naar Woensdrecht Hoogerheide en Huyberghen om zo de mooie Kalmthoutse Heide aan te doen.

De  heide staat in bloei en daar kunnen we alleen maar van genieten in deze mooie biotoop.

Onze 2de stop is voorzien in Loenhout in het bekende fietscafé de Zwaluw vlak bij de kerk.

Hierna sjeesen we dan door via Rijkevorsel en Merksplas om zo terug Turnhout te bereiken.

De finale stop denken we te bereiken tussen 16u30 en 17u30 bij den tennis.

Ook niet te vergeten; de afstand 155 km. Hopelijk een mooie dag in het verschiet.

Grtjs en tot dan.

BERT en JULES

PS: Er zijn weerom 2 KATENA traktaties voorzien tijdens deze rit.

Komende periode KATENA organisaties en ritten 2021 (zie ook kalender):

Rit

Za 28 aug