Dwars door de Voerstreek

22 juni is het weer zover !

Johan organiseerde voor ons opnieuw een prachtige rit door de wondermooie Voerstreek.

We vertrekken met de auto’s om 7.30u aan de Sporthal in Turnhout zodat we er – na een tasje koffie in Sporthal Hirteren, St Jansstraat 8 te Herderen – omstreeks 9u met de fiets kunnen vertrekken. De rit zelf is een 118 km lang en telt 1300 hm.

Het eerste deel leidt ons voornamelijk langs onbekende glooiende Waalse wegen. Nadat we de Maas overgestoken hebben arriveren we in Aubel. Met inmiddels een 54 km in de benen is het tijd om iets te nuttigen in Le Berry.

Na de verdiende pauze trekken we opnieuw op pad. In Henry Le Chapelle passeren we een Amerikaans kerkhof met gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog.

Het is circa 20 hectare groot. Er liggen 7989 Amerikaanse militairen begraven en worden ook 450 vermiste soldaten herdacht. Daarnaast kan je genieten van een weids uitzicht over de prachtige vallei. Vervolgens trekken we verder door de Voerstreek om in Eysden het veer te nemen en de Maas opnieuw over te steken.

Van daar uit is het terug richting Herderen waar we bij aankomst in de Sporthal nog iets kunnen nuttigen en zij die dat wensen in de gelegenheid worden gesteld om nog een douche te nemen alvorens opnieuw huiswaarts te keren.

Tot dan !

> Hier kan je het GPX-bestand ophalen.<