Ledenpagina's

De nieuwe uitrusting komt er aan !

Katena Uitrusting

Na maanden van overleg kan het bestuur van Katena met trots de nieuwe kledij voorstellen.    Het ontwerp is bedacht en uitgewerkt door Aloïs Potters.  Paul Sels, onze kledijverantwoordelijke, en Aloïs zijn samen met LevHel en in overleg met het bestuur tot een definitief ontwerp gekomen.  We hebben even moeten wachten om een afgewerkt truitje te bekomen, maar het resultaat mag gezien worden.  Beide heren, ongelooflijk bedankt om al dit werk te verzetten!

Uitgangspunt hierbij was het ontwerpen van een uniek, dynamisch en eigentijds Katena-gerelateerd shirt:

  • Uniek door herkenbare elementen uit het logo (ketting) als basis te gebruiken waardoor het Katena-eigen is én grafisch gezien visueel sterk oogt.
  • Dynamisch door z’n speelse bogen die nog versterkt worden als meerdere fietsers verenigd zijn (al fietsend of staand/zittend) en het zorgt tevens voor een mooie samenhang als groep. Die dynamiek van samenhang, door het vloeiende lijnenspel als verbindende factor geeft de Katena groepsuitstraling een extra dimensie en uniek karakter.
  • Eigentijds door z’n moderne uitstraling en kleurgebruik met voldoende lichte elementen voor een goede/betere zichtbaarheid.

De witte boog suggereert een ‘smiley’ wat het visueel een sterk én vriendelijk karakter meegeeft.

De kracht en sterkte zit ook in z’n soberheid rond kleurgebruik door deze monotoon te houden waarbij het rood uit het logo als enige de accentkleur is.

Wij hopen dat iedereen de kledij met trots zal dragen zodat Katena samen in deze unieke, zeer herkenbare kledij in de Kempen kan rondrijden.  Op de foto ziet u een model truitje, dat zowel in mannen- als damesmodel wordt aangeboden. Katena biedt een zwarte koersbroek aan van het merk Levhel met klein merk- en Katena-logo, die je via ritdeelnames aan interessante condities kan bekomen (zie reglement nieuwe clubkledij).  Er mag evenwel ook gereden worden in een andere egaal zwarte broek (klein merklogo is toegestaan).

Praktisch gezien zijn volgende pasdagen voorzien: van maandag 17/10/22 tot en met donderdag 20/10/22 en van maandag 24/10/22 tot en met donderdag 27/10/22 telkens van 10u tot 12u en van 14u tot 20u.

U zal zich via een systeem op onze website kunnen inschrijven door een tijdslot te reserveren.  Dit kan vanaf 1 september 2022. De pasmomenten gaan door bij onze leverancier, Levhel, die gevestigd is in de industriezone te Beerse.  

Namens het bestuur

Michel – voorzitter

De definitieve prijzen van de nieuwe clubkledij 2023

KATENA-shirt                                   40,18 €

KATENA-vest                                    65,83 €

KATENA-windstopper body           53,36 €

KATENA-korte koersbroek             54,45 € met bretellen

KATENA-korte koersbroek             52,70 € zonder bretellen

KATENA-thermo wintervest           89,66 €

KATENA-topje dames                     44,77 €

KATENA-bandana                           11,50 €

KATENA-buff                                   11,50 €

Enkele andere prijzen uit het uitgebreide Levhel-gamma :

Zwarte lange broek met bretellen en zeem         63,83 €

            zonder zeem kost ca. 1 euro minder

Armstukken lycra                           22,50 €

Beenstukken lycra                         25,65 €

TER HERINNERING  : Condities verkrijgen gratis nieuwe clubkledij 2023

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze club worden onze fietsende leden in een nieuwe, hedendaagse uitrusting gestoken, waar iedereen weer fier op zal kunnen zijn.

Een standaard pakket clubkledij bestaat uit koerstrui met korte mouwen, een vest voor het tussenseizoen en een windstopper body.  Tijdens het wegseizoen dienen deze steeds in de nieuwe clubkleuren te worden gedragen. De nieuwe zwarte koersbroek met Katena-logo, die niet verplicht is, kan aan interessante condities verkregen worden (afhankelijk van het aantal gereden ritten) .  Het is toegestaan om een eigen effen zwarte koersbroek zonder reclame te dragen.

Het bestuur is bereid aan de kledijvernieuwing een aanzienlijk budget van ca. 18.000 euro te besteden, maar voor wat hoort wat…  Na een paar jaar waarin omwille van de gekende omstandigheden de groepen wat kleiner waren, wil het bestuur iedereen stimuleren om terug in groep te komen meefietsen.

Wat doe je dit seizoen om nieuwe clubkledij voor volgend jaar gratis te krijgen ?
Het antwoord is eenvoudig : regelmatig in clubverband1 en in clubkledij meefietsen.
Hoe meer je meefietst, hoe meer clubkledij je eenmalig gratis kan bekomen :

1-14 ritten :  1 gratis koerstrui

15-29 ritten :  1 gratis koerstrui met korte mouw – 1 gratis vest – 1 gratis windstopper body + de mogelijkheid om 1 Katena-koersbroek aan halve prijs aan te kopen

30-44 ritten :  2 gratis koerstruien met korte mouw – 1 gratis vest – 1 gratis windstopper body + de mogelijkheid om 1 Katena-koersbroek aan halve prijs aan te kopen

45 ritten of meer :   2 gratis koerstruien met korte mouw – 1 gratis vest – 1 gratis windstopper body – 1 gratis Katena-koersbroek

Elke rit op zaterdag, zondag of feestdag die wordt meegereden van 26/02/2022 tem 09/10/2022 telt voor 1 rit, bij meerdaagse ritten tellen alle ritten op zaterdag, zondag of feestdag elk voor 1 rit.
Dit is een vereenvoudiging tegenover het vroegere clublaureaatschap waarin de punten verschillend waren per soort rit.

Zoals beloofd zullen helpers en uitstapleiders extra beloond worden:

Wie zich als helper voor een of andere Katena-organisatie opgeeft en deze taak effectief en met volle inzet uitvoert, schuift op naar een volgend niveau.

Leden die zich regelmatig inzetten als uitstapleider schuiven eveneens op naar een volgend niveau.

Wie minstens 75 jaar is op 01/01/2022 krijgt ook een niveauverhoging.

De vermelde niveauverhogingen zijn niet cumuleerbaar, dus je kan max. 1 niveauverhoging krijgen.

Het bestuur is ervan overtuigd dat op deze wijze alle fietsende leden een volwaardig pakket clubkledij kunnen bekomen.  Wie vreest enkel een koerstruitje te zullen krijgen kan misschien best eens in de spiegel kijken en zich de vraag stellen waarom hij/zij niet meer komt meefietsen of niet eens een handje wil toesteken bij een organisatie.

Wie omwille van ziekte of andere tegenslag dit jaar helemaal niet in de mogelijkheid is om actief te zijn, krijgt in 2023 ook nog de kans om het gevraagde niveau te behalen.

Wie in 2023 op basis van het aantal in clubverband meegereden ritten in een hoger niveau valt dan in 2022, krijgt het verschil tussen beide niveaus uitbetaald bij heraansluiting in 2024.

Succes !

1 Leden van afdelingen Wezel en Schoten krijgen omwille van de beperkte grootte van de groep een uitzondering op de verplichting om in clubverband mee te fietsen

2 Voor de fietstochten in het wegseizoen 2022 geldt nog het oude clubkledij-reglement.  Er zal echter geen Bioracer-clubkledij meer besteld kunnen worden.  Wie hierdoor geen Katena-koersbroek kan dragen, kan een effen zwarte koersbroek zonder reclame dragen.