HET DRAGEN VAN DE CLUBKLEDIJ TIJDENS HET WEGSEIZOEN

 

Omdat de club het belangrijk vindt om samen in dezelfde kledij te fietsen, werd er veel tijd, energie en geld gestoken in de vernieuwing van de clubkledij enkele jaren geleden.  Iedereen werd in de gelegenheid gesteld de verplichte clubkledij aan interessante voorwaarden te bekomen, hetgeen de clubkas een aardige duit gekost heeft.  Het verplichte pakket clubkledij bestaat uit een fietstrui met korte mouwen, een fietstrui met lange mouwen, en een korte fietsbroek.

Daar staat natuurlijk wel tegenover dat deze clubkledij verplicht moet gedragen worden tijdens het wegseizoen (VTT tijdens het wegseizoen inbegrepen).  Deze verplichting is opgenomen in artikel 9 a) van het huishoudelijk reglement van onze club.  Dit reglement kan je op de website vinden, dit reglement verschijnt jaarlijks in het bewaarnummer van de nieuwsbrief, én dit reglement wordt vermeld tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in februari.

Omdat het bestuur bij het begin van het seizoen vaststelde dat er verschillende leden in overtreding waren, lichten we nogmaals toe met enkele voorbeelden hoe het in elkaar zit:

  1. Indien je in truitje met korte mouwen wil rijden, is enkel het Katena-clubshirt toegelaten.
  2. Wie in korte broek rijdt, doet dit in Katena-koersbroek.
  3. Wie een korte broek te koud vindt, kan kiezen uit de Katena-lange broek of de Katena-korte broek + beenstukken (naar keuze, maar liefst optionele Katena-beenstukken of zwarte beenstukken).  Andere lange broeken zijn dus niet toegelaten.
  4. Wie met lange mouwen wil rijden, heeft de keuze tussen de Katena-clubtrui met lange mouwen en het Katena-clubshirt met korte mouwen + mouwstukken (naar keuze, maar liefst optionele Katena-armstukken of zwarte mouwstukken).
  5. Voor frissere dagen kan de Katena-windstopper worden gedragen over de Katena-trui (met lange of korte mouwen zoals hierboven beschreven).  Dus onder de windstopper draag je Katena-clubkledij (geen andere truien of vesten).
  6. Voor de nog koudere dagen kan onder (niet boven) de Katena-clubtrui met lange mouwen andere kledij naar keuze worden gedragen.  Jaarlijks is er ook de mogelijkheid om een dikke wintervest te bestellen in de Katena-clubkleuren.  Ook die vest is uiteraard toegelaten.
  7. Regenvestjes zitten niet in het verplichte kledijpakket en kunnen dus naar eigen keuze gedragen worden.

Leden die slechts over één kledijpakket beschikken, hebben de kans om na de rit de clubkledij thuis te wassen.  Op een kort wasprogramma is je clubkledij gewassen tegen dat je gedoucht bent.  De kwaliteit van onze clubkledij droogt voldoende snel om de volgende morgen terug te kunnen dragen.  Clubkledij drogen in de droogkast is geen goed idee, maar een droogrekje binnen kan een hulp zijn.

Leden die zich niet houden aan de verplichtingen mbt de clubkledij zullen merken dat zij voor de rit geen punten krijgen voor het clublaureaatschap.  Het ganse bestuur ziet hierop toe en heeft unaniem deze beslissing genomen.  Je moet dus niet boos zijn op de uitstapleider of diegene die de puntenlijst verwerkt, maar de hand in eigen boezem steken en voortaan de clubkledij correct dragen.  (Wie zich op dit vlak benadeeld voelt en een gegronde reden heeft, kan de voorzitter contacteren zodat het bestuur zich kan uitspreken of er eventueel een uitzondering gerechtvaardigd is.)

Wie moedwillig de reglementen blijft overtreden kan op basis van artikel 10 en 11 van het huishoudelijk reglement uit de club worden ontslagen, maar we gaan er vanuit dat dit voor niemand nodig zal zijn, want nu de afspraken nog eens zijn opgefrist fietsen we toch allemaal weer mooi in de clubkledij !