Nieuwe Oproep

Ter gelegenheid van het Belgisch Kampioenschap Gravel kregen we vroeger vanuit de Turnhoutse Sportraad reeds een oproep  om helpende handen .

We mochten vanuit Katena al 17 vrijwilligers doorgeven aan de organisatie. Waarvoor onze dank !

Blijkbaar waren andere clubs niet zo geïnteresseerd, want vandaag kregen we onderstaande nieuwe oproep. We kunnen natuurlijk niemand verplichten – waren we ook helemaal niet van plan – maar mochten er alsnog gegadigden zijn om hun schouders mee onder de organisatie te zetten, altijd welkom. Een mailtje naar andre@fietsclub-katena.be volstaat, ik geef de namen door aan de organisatie.

Beste Turnhoutse sportvereniging,

Op woensdag 1 mei 2024 is Turnhout gaststad voor de 2e editie van het Belgisch kampioenschap gravel.  Wielrennen op gravel is de nieuwste discipline van de UCI en waaide van de Verenigde Staten over naar Europa.

De start en aankomst zijn aan de Nieuwe Kaai.  De deelnemers rijden langs het kanaal, draaien af in de richting van het vliegveld van Weelde, door de Gewestbossen in Ravels en via Arendonk over het noordelijke jaagpad langs het kanaal weer naar Turnhout. Zo’n 75% van het parcours is off-road.

Voor deze dag zijn we nog op zoek naar verenigingen om een aantal taken op zich te nemen.

Overzicht taken:

• Seingevers
  • Parkingstewards
  • Helpers voor opbouw en afbraak
  • Ploeg om pijlen gaan op te hangen en af te halen:
    • 1 of 2 dagen bepijling hangen
    • De dag zelf controle doen van bepijling en standby staan
    • 1 dag afpijling

Hiervoor ontvangen jullie uiteraard een vergoeding voor de gepresteerde uren. De afspraken en de vergoedingen gebeuren via Golazo (de organisator van het event).

Kunnen jullie ten laatste tegen donderdag 29 februari laten weten of jullie interesse hebben om mee te helpen aan het BK en zo ja, welke taak/taken jullie club graag wil doen?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Renee Henderickx
Administratief medewerker
Dienst Evenementen en Sport

Volgende vrijwilligers gaven zich reeds op :

Bauwens Marc, Laermans Jacques, Krijnen Johan, Engels Michael, Opdebeek Jef, Rombouts Marthe, Van Dun Dirk, Geerts Jan, Cominotto Danny, Adams Herman, Jespers Carine, Diercks Frank, Goossens Tony, Jacops Mia, Leys Patrick, Maes Bert en Sels Luc.