Voorstelling van de club

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /customers/b/7/1/fietsclub-katena.be/httpd.www/includes/menu.inc).

KATENA

KATENA (nieuwe naam van KAWS sinds 2014) is een fietsclub die gevestigd is in Turnhout, maar waarbij ook wielertoeristen uit heel wat andere, meestal omliggende Kempense gemeenten zijn aangesloten.  Op 1 januari 2014 telden wij 108 in clubverband meefietsende leden.  Het is niet onze ambitie om de grootste club in de streek te zijn, maar wel om een club te zijn waarin alle leden zich thuis voelen.

We trekken erop uit in 4 groepen.  Door het hoge aantal leden is het fietsen in aparte groepen veiliger en biedt het aan ieder lid de mogelijkheid om voor zichzelf uit te maken op welk niveau hij of zij wil fietsen : iets sportiever of liever iets recreatiever, maar steeds met clubgenoten van ongeveer hetzelfde niveau.  Op deze manier kan de club openstaan voor jong en oud en kan er gefietst worden onder het motto “samen uit, samen thuis”.

De groepen vertrekken meestal in Turnhout aan de sporthal (Stwg op Zevendonk) op zaterdagmiddag om 13.00 uur (in de voormiddag als er een grotere rit op het programma staat) en op zon- en feestdagen om 08.00 uur (in het winterseizoen om 09.00 uur).  We rijden dan niet alleen organisaties van onze eigen club, maar ook van clubs in de omgeving en (semi-)klassiekers en in de winter mountainbike-toertochten.

Onze naam Katena is afgeleid Catena, wat ketting betekent.  De ketting is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de aandrijving van onze fiets, maar staat ook symbool voor de verbondenheid, de kameraadschap in onze club.  Want we fietsen niet alleen samen, we drinken achteraf gezellig ook iets samen.  Daarnaast zetten we ook samen onze schouders onder de organisaties : een twaalftal organisaties op de VWB-kalender, toeristische ritten op wegen waar we niet zo vaak fietsen, een startvergadering en een seizoensafsluiter met ontbijt, een fietsvierdaagse tijdens het Hemelvaartweekend, een fietstweedaagse begin september, een nieuwjaarsparty, enz.
Zo dragen de meeste leden ergens een steentje bij aan het clubleven, zo groeit de betrokkenheid in de club en met elkaar, zelfs over de verschillende groepen heen.

Fiets jij ook graag en zou je liever je kilometers niet meer alleen rijden ?  Dan nodigen we je graag uit om eens te komen proefrijden, misschien word jij wel ons volgende nieuwe lid...  Wil je zeker zijn van het vertrekuur of wil je meer info kan je best contact opnemen met een van de bestuursleden.

Alleszins hopen wij je als deelnemer aan een van onze organisaties te mogen begroeten !

Bekijk zeker ook de andere pagina’s van onze website, ze zijn zeker de moeite waard !
We wensen u alvast veel surfplezier op onze site en laat gerust iets achter in het gastenboek.