Uitstapleiders vergadering 2018

UITSTAPLEIDERSVERGADERING HEISCHUUR OOSTHOVEN  12 FEBRUARI 2018
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

De voorzitter verwelkomde alle aanwezigen om enerzijds stil te staan bij de verantwoordelijkheid van de uitstapleiders, en anderzijds om hen de kans te geven om afspraken uit het verleden door het bestuur te laten bijsturen indien nodig.  Zo wordt een uitstapleider geen uitstaplijder met lange ij.

Katena fietsers naar Calpé

KATENA fietsers naar Calpe Spanje (verslag bijeenkomst 5 december 2017)

Op deze bijeenkomst waren een 20-tal KATENA leden aanwezig. Een succes dus.

3 daagse Reims 2017

Vrijdagmorgen, 23 juni, 8.00 u ’s morgens: de hitte van de voorbije dagen was weggewaaid, maar van regen nog geen sprake.  Ideaal fietsweer dus.  Vertrokken met 9 fietsers, waaronder 3 dames en ook 3 gastrijders van Hamme.  De Pierre en den Eddy kennen we al langer, maar nu was er ook nen (hoog)bejaarde bij, allé, toch ene van 70 jaar jong.   We hebben hem maar direct gezegd dat hij maar kop moest doen naar zijn eigen kunnen, en zich vooral niet moet forceren.  Overbodige raad, want hij bleek niet alleen de oudste van de hoop te zijn, maar ook de beste fietser!

Eifelrit 2017

Relaas van het ritje:

Damesweekend 2017 Eijsden

Dames-Weekend van 5 tot 7 mei 2017 in Eijsden(nl)

Hammelburg revisited

Ongeveer 1 jaar geleden opperde Jan Van de Put het idee om nog eens te fietsen naar Hammelburg. Immers 37 jaar geleden(1979) reed deze frisse knaap naar ginder met Eugene Jacobs, Frans Heylen en Roger Boogers. Deze mannen roffelden deze trip evenwel af op minder dan 22 uren(circa 530km) Zo zot zouden ze ons niet meer krijgen. Onze bedoeling was om er nu 3 dagen over te doen, 1 dag ginder te verblijven om dan in 3 dagen terug naar huis te fietsen via een ander traject. Jef Opdebeek begon direct met een parcours uit te tekenen en hotels vast te leggen. Ondergetekende had ondertussen contact gelegd met José Lenders, die reeds tientallen keren in  Hammelburg was en daar de verbindingspersoon is m.b.t. verbroedering Turnhout-Hammelburg.

Deze verbroedering tussen beide steden bestaat reeds 42 jaren.

Verslag Altenahr 4-daagse 2016

Er was voorzien om rond 11 u te vertrekken in Althenahr, en aangezien iedereen aanwezig was, kon dat ook.

Verslag Lourdes 2015

Donderdag 23 juli, eindelijk het was zover. Na een nacht van slapen en wakker worden konden we vertrekken naar Lourdes. Een jaar lang getraind en naar uitgekeken. ‘s Morgens om 7 uur vertrek aan het stadspark stond op onze infobrief. Daar aangekomen stond er meer volk dan verwacht. Verscheidene Katena-leden zouden ons mee begeleiden tot aan de eerste rustplaats, Zoutleeuw. Daar aangekomen werd er nog vlug beslist om mee te fietsen naar Hannut, zodat we op de weg konden blijven fietsen. Na afscheid te nemen in Hannut begon het echte werk.

Verslag 3 daagse Reims 2015

Laatste volledig weekend van juni, dus weer tijd om tochtje naar Reims te maken.  Met 6 fietsers en 1 chauffeur/volgwagen konden we vrijdag om 08.00 u bij goei weer vertrekken.  Er waren wel 7 fietsers ingeschreven, maar May moest eerst nog een paar uurkes gaan werken ‘om de gepensioneerden hun pensioen te kunnen betalen’, zoals de gepensioneerden zelf zeggen.

Poseren aan (of op) Bellevue

Pierre en Eddy in (eigen) volgwagen

Vierdaagse in Lanklaar 2015

Na een hele week aandachtig het weerbericht gevolgd te hebben staan we donderdagochtend om halftien met 20 fietsers (17 mannen en 3 vrouwen) en een enthousiaste volger klaar om te vertrekken. Het weer beloofd de eerste dag al zeker goed te worden en zo zit de sfeer er al onmiddellijk in.
Nadat een achttal fietsers zich als vrijwillige koptrekkers gemeld hadden zijn we van start gegaan.

Abonneren op Verslagen