Eigen Tempo-rit 30-06-2018 en Mellerit 01-07-18

Zoals geweten staat het weekend van 30 juni/1juli 2018 volledig in het teken van Drukkerij De Melle. We hebben in de drukkerij (dankzij Guy!) een mini-toog opgebouwd, opdat onze leden en andere gasten een rustig “terraske” ter plaatse kunnen doen.

Op zaterdag 30 juni starten we met deel 1:

een “Eigen Tempo-rit. Voor de nieuwkomers onder ons: het is GEEN wedstrijd, alhoewel we toch een klassement en een winnaar gaan hebben!
Wat is de bedoeling? Herman, onze voorzitter, gaat een korte omloop afpijlen (afstand tussen 15 en 20km). De KATENA leden gaan deze omloop één na één afrijden.
Elk deelnemend lid deelt van te voren mee aan de organisatoren aan welk gemiddelde snelheid ze deze omloop gaan afrijden. Je kan bv. 20km/u gemiddeld zeggen, of je kan bv. ook 34km/u opgeven. De keuze is aan jezelf! Vervolgens geef je je fietscomputertje en GPS (verplicht!) af bij de inschrijftafel en mag je na afroep vertrekken. Zo rustig als je wil, maar wel denken aan het gemiddelde dat je hebt opgegeven.
Wanneer je vertrekt, loopt er immers ook een tijdklok en wanneer je arriveert ná de rit, moet je bij de tijdsopnemers laten “afklokken”. Dan meten we je gemiddelde snelheid en weten we hoever je je opgegeven snelheid hebt benaderd.
De winnaar is hij of zij die de volledige rit heeft gereden en het dichts bij het eigen opgegeven gemiddelde zit. Simpel en bijzonder ludiek! Je leert op je eigen gevoel te rijden en je zal merken dat dat niet altijd gemakkelijk is.

Deel 2:

Is de “Melle-rit” zelf, dit jaar zijn we toe aan de 8ste editie van de Melle-rit, genoemd naar één van onze sponsors “Drukkerij De Melle”. Wij hopen dat weer talrijke fietsclubs uit de buurt en vooral ook onze eigen leden komen opdagen om de mooie afgepijlde Melle-rit te rijden en nadien er “eentje” (of meerdere) te komen drinken in de gezellige, omgebouwde taverne-ruimte in de drukkerij.
Guy Daniëls, bestuurder van dit bedrijf en trouw clublid, stelt dit jaar weer een gedeelte van de drukkerij ter beschikking om er tijdens het weekend van 30 juni/1 juli een heus wielerfestijn van te maken. We verwijzen ook naar het artikel van de “Eigen Temp-rit”, de rit die op 30 juni in de Melle plaats vindt en er is de rit van zondag 1 juli die je zal leiden richting Chaam en Ulicoten langsheen rustige kronkelende wegen over een afstand van ± 80km.

En dankzij de helpende handen van onze leden belooft dit evenement weer een succes te worden.
Het bestuur dankt alvast “Guy van de Melle” en iedere helper op voorhand. Mogen wij ook vragen naar een massale deelname?

Doe dus massaal mee aan de Eigen Tempo-rit alsook aan “De Melle-rit”. Fun gewaarborgd!